Video: legendaarne Gregg Popovich jõudis NBAs suurmeeste klubisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viis korda peatreenerina NBA meistriks tulnud peatreener Gregg Popovich jõudis läinud ööl märkimisväärse tähiseni, kui sai karjääri 1000. võidu.

San Antonio Spurs tuli Indiana Pacersi vastu viimasel veerandajal välja 14-punktilisest kaotusseisust ning võitis tänu Marco Belinelli tabavale viskele 2,1 sekundit enne lõpusireeni mängu 95:93. Tony Parkeri arvele jäi 19 punkti, Tim Duncan lisas 15 punkti. Pacersile tõi Rodney Stuckey 18 punkti, David Westi arvele kanti 10 punkti, 18 lauapalli ja 7 korvisöötu.

«Ei,» vastas Popovich endale omase napisõnalisusega ajakirjanike mängujärgsele küsimusele, kas 1000 võitu tundub kuidagi teistmoodi kui 999, ent leebus siis pisut. «Eks edu valem ole selles, et ma olen piisavalt kaua liigas olnud ja mul on olnud head mängijad. Mul on selles osas vedanud. Aga aeg on kõige tähtsam. Mõnda aega peab ikka treener olema. Siiski on see pigem tunnustus mängijatele,» lausus Popovich pressikonverentsil.

Pacersi juhendaja Frank Vogeli sõnul on Popovich kõikidele ametivendadele suur eeskuju. «Vaatame kõik talle alt üles. Ta on ülejäänud tegevtreeneritele mõnes mõttes nagu ristiisa. Püüame tema tehtut jäljendada ja temalt õppida,» märkis Vogel.

Popovichist väiksema mängude arvuga on tuhande võiduni jõudnud vaid Phil Jackson ja Pat Riley ning vaid Jerry Sloan on maagilise tuhandeni küündinud ühtainsat meeskonda juhendades, kui saavutas Utah Jazziga 1127 võitu. Popovich on NBAs veedetud 19 aasta jooksul olnud vaid Spursi peatreener, 1000 võidu kõrval on tal kirjas ka 462 kaotust.

Kokku kuulub NBAs tuhat võitu saanud treenerite klubisse nüüd koos Popovichiga üheksa meest. 66-aastase Popovichi põhihooaja võiduprotsent on 68,4%, mis annab talle kõigi aegade tabelis viienda koha. Play-off'i sama näitaja on seitsmenda koha vääriline 62,3%, ent eespool olijatest on vaid Jackson ja Billy Cunningham pidanud sarnaselt Popovichile oma meeskonnaga üle saja play-off-mängu.

Lisaks treenerioskustele on Popovich pälvinud kuulsust ka oma teravate ja teravmeelsete vastustega ajakirjanikele, tehes rumala küsimuse esitaja sageli verbaalselt pihuks ja põrmuks. Vaata allolevast videost Popovichi parimaid hetki selles valdkonnas!

Läänekonverentsis, kus Spurs on praegu seitsmendal ehk eelviimasel kohamängudele viival positsioonil, jätkab play-off-koha püüdmist Oklahoma City Thunder. Viimati alistati Kevin Duranti 40 punkti toel võõrsil 124:114 Denver Nuggets. Russell Westbrook lisas 26 punkti ja 9 korvisöötu, kuuenda järjestikuse kaotuse saanud Nuggetsile tõi Wilson Chandler 23 punkti. Oklahomal on tabelis nüüd 27 võitu ja 25 kaotust, kaheksandat kohta hoidval Phoenix Sunsil on kaks võitu rohkem.

Kõik tulemused:

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 93:95

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 84:89

Washington Wizards - Orlando Magic 96:80

Miami Heat - New York Knicks 109:95

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 103:97

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 105:117

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 96:100

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 98:115

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 114:124

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles