Uudne auhind: koduse sarja üldvõitja saab liituda profimeeskonnaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rietumu-Delfini spordidirektor Linards Veide (vasakul) ja Filter Maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile
Rietumu-Delfini spordidirektor Linards Veide (vasakul) ja Filter Maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile Foto: Aerobike Press

Filter Maanteekarikasarja jalgrattavõistluste korraldajad panevad selle hooaja üldvõitjale välja ajaloolise auhinna – parimaks osutunud ratturile avaneb võimalus liituda Baltimaade parima profiklubiga Rietumu-Delfin.

Koheselt pärast 16. augustil lõppevat Filter Maanteekarikasarja saab värske üldvõitja stažöörilepingu Lätis registreeritud Rietumu-Delfini tiimiga ning seeläbi teha tiimiga kaasa hooaja viimase kolmandiku kõrgetasemelistel võistlustel Aasias. Ainsaks tingimuseks on see, et kuna rahvusvahelistest reeglitest tulenevalt saab stažööriks olla kuni 23-aastane rattur, siis juhul, kui võitjaks osutub vanem mees, saab eksklusiivse auhinna endale esimene reeglitele vastav rattur ning ülejäänud read auhinnatabelis liiguvad sellevõrra üles.

«Idee ainulaadse auhinna välja panemiseks pälvis koheselt sooja vastuvõtu Rietumu-Delfini juhtide seas,» kinnitas Filter Maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile. «Tegemist on ambitsioonika meeskonnaga, kes on huvitatud uute talentide värbamisest ning tihedast koostööst Eesti rattaringkondadega. Filter Maanteekarikasarjal on omakorda alati olnud eesmärgiks lisaks rahvaspordi edendamisele olla ka hüppelauaks kohalikele noortele. Võitjale Rietumu-Delfiniga liitumisvõimaluse andmine ühtis suurepäraselt meie mõlema eesmärkidega.»

Juhul, kui Filter Maanteekarikasarja üldvõitja ja Rietumu-Delfini vahelises koostöös stažööriperioodi vältel tõrkeid ei esine, siis sõlmitakse hooaja lõpus sarja võitjaga ka profileping 2016. aastaks. Seega saab sarja tänavune võitja suure tõenäosusega püsivalt siirduda profileeri.

Rietumu-Delfin asutati 2002. aastal, viis hooaega hiljem hakati maantee profimeeskonnana osalema rahvusvahelistel võistlustel. Varasematel aastatel on Rietumu-Delfinis taustajõududena tööd teinud Jaan Kirsipuu ja Rene Mandri. Sel hooajal kuuluvad eestlastest klubisse Reijo Puhm ja Peeter Pruus.

Kuuest etapist koosnev Filter Maanteekarikasarja uus hooaeg algab 9. mail Kuusalu 22. Rattaralliga ning klassikaliselt on sari suunatud lisaks kodumaal sõitvatele tippudele ennekõike siiski rahvasportlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles