Politsei alustas sadamatöötaja huku uurimiseks kriminaalmenetlust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadamas hukkus pühapäeva õhtul reisilaeva ja kai vahele kukkunud sadamatöötaja.Pilt on tehtud vahetult õnnetuse toimumise järgselt.
Tallinna reisisadamas hukkus pühapäeva õhtul reisilaeva ja kai vahele kukkunud sadamatöötaja.Pilt on tehtud vahetult õnnetuse toimumise järgselt. Foto: Aleksander Subrakov

Politsei alustas Tallinna reisisadamas hukkunud töötaja surma uurimiseks kriminaalmenetlust.

«Selle juhtumi täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati täna kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi põhjal, mis käsitleb tööohutusnõuete eiramisega ettevaatamatusest surma põhjustamist,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder Postimehele.

Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Eile vaatas Tallinna reisisadamas õnnetuspaiga üle ka tehnilise järelevalve ameti (TJA) spetsialist.

Tehnilise järelevalve ameti pressiesindaja Anu Võlma ütles Postimehele, et kuna juhtunu uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlust, siis TJA eraldi menetlust ei alusta. «Meie ei saa kriminaalmenetluse alustamise tõttu juhtunu kohta kommentaare jagada,» lisas ta.

Tallinna reisisadama A-terminali piirkonnas 12. kail purunes pühapäeva õhtul reisilaeva Viking XPRS sisenemise ajal tuubus ehk maabumissild, mille tõttu kukkus vette Vanasadama reisiterminali grupi terminali operaator.

Kolleegid tõmbasid mehe veest välja, kuid paraku ei õnnestunud tema elu päästa. Laev ei olnud õnnetuse ajal veel kai äärde jõudnud.

Purunenud tuubus paigaldati kaks nädalat tagasi lõppenud ehitustööde käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles