Minister tänas kultuurisõpru

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype’i üks asutajatest Ahti Heinla on aastaid toetanud Pimedate Ööde Filmifestivali.
Skype’i üks asutajatest Ahti Heinla on aastaid toetanud Pimedate Ööde Filmifestivali. Foto: Sander Ilvest

Kultuuriminister Urve Tiidus tunnustas eile Tallinnas Artise kinos  ettevõtteid, kes on pikka aega toetanud eesti kultuuri, ning andis tänuüritusel üle kolm aasta kultuurisõbra tiitlit. Need pälvisid ettevõtja Ahti Heinla, Premia Tallinna Külmhoone ja Tallink Grupp. Ministrilt said veel tänukirja 37 ettevõtet ja eraisikut, kelle olid kultuuri sõbrana ära märkinudmitmesugused kultuuriorganisatsioonid.

Aasta kultuurisõbra tiitli saajatele kingiti Kärt Ojavee helendav taies «Undefined useful object» («Määratlemata kasulik objekt/asi»). Kõik äramärgitud, kokku 40 inimest ja ettevõtet, said veel tänukirja ja mehhaanilise mängutoosi, mis mängib helilooja Tõnu Kõrvitsa loodud meloodiat laulule «Puudutus».

Ahti Heinla on olnud aastaid Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) suurim eraisikust toetaja. Tema panus eesti kultuuri on väga tähtis, sest toetatavaid valdkondi on teisigi.

Premia Tallinna Külmhoone on laulu- ja tantsupeoliikumise pikaajaline toetaja ning partner. Viimasel peol oli Premia taas üks selle suurtoetajatest, pakkus osalejatele väliköökides magustoitu ning lõi peoks erilise jäätise – Koorijäätise.

Tallink Grupp on olnud suuremahuline kultuuri- ja spordiürituste toetaja läbi aastakümne. Näiteks toetab ettevõte Otepää MK-võistlust murdmaasuusatamises, on SEB Tallinna Maijooksu ja SEB Tallinna Maratoni peasponsor ning Muhu regati toetaja. Lisaks on Tallink olnud Jazzkaarele pikaajaline partner ning on läbi aastate toetanud ka Tallinn Music Weeki, Sõru Jazzi ja Tuletorni Kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles