Suursaadik Kannike: kui tuleb järjekordne vaherahu, siis sõda ilmselt lähiajal ei lõpe

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusvägede tehnika Debaltseve lähedal.
Ukraina valitsusvägede tehnika Debaltseve lähedal. Foto: SCANPIX

Ehkki Ukraina valitsus loodab homseks Minskisse planeeritud nn Normandia formaadi kohtumiselt palju, ei pruugi neli riigipead Valgevene pealinna üldse saabudagi, ütles Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, et Debaltseve ja Mariupoli all käib intensiivne sõjategevus, kusjuures Debaltseves on Ukraina valitsusvägede olukord küllaltki kehv, vahendas ERR Uudised.

Küsimusele, kui tugevalt loodetakse Kiievis homsetesse kõnelustesse, vastas suursaadik, et Kiiev loodab ilmselt palju, aga lõplikku kinnitust, et neli riigipead kindlasti Minskisse jõuavad, ei olegi, samuti on vähe infot eelnõu kohta, mida praegu Minskis toimuval kontaktgrupi kohtumisel veel koostatakse.

«Siin loodetakase, et see kohtumine toimub /.../, aga poliitikute jaoks on ikkagi küsimus, kui paus saabub, kas see on vaherahu või rahu, sest kogemus näitab, et igasugune vaherahu on Ukraina jaoks lõppenud halvemaga, kui kujuneb asi jälle järjekordseks vaherahuks, siis muidugi ei saa palju anda, et see sõda nähtavas tulevikus lõpeb,» lisas diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles