Vaata reaalajas: viimane McDonald’si hamburger Islandil

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si kuue aasta vanune eine.
McDonald'si kuue aasta vanune eine. Foto: bushostelreykjavik.com

Kiirtoidurestoranide kett McDonald's sulges Islandil oma viimased söögikohad juba 2009. aastal, kuid mälestus neist püsib siiani - kuue aasta vanust einet saab näha ühes Islandi hostelis ja ka reaalajas internetis.

Päev enne seda, kui McDonald’s 30. oktoobril 2009 oma viimased söögikohad sulges, läks Hjörtur Smárason McDonald’sisse ning ostis hamburgeri ja friikartulid. Mitte selleks, et neid süüa, vaid eesmärgiga need garaaži hoiule panna ja vaadata, kas McDonald’si toit tõesti ei vanane, nagu ta kuulnud oli.

Kolm aastat hiljem veendus Smárason, et eine näeb täpselt samasugune välja kui 2009. aastal, mil ta selle ostis. Ta andis selle Islandi Rahvusmuuseumisse, kus seda hoiti aasta ja seejärel mehele tagastati.

Seejärel viis mees selle Bus Hostel Reykjavik hostelisse. Einet ei näe mitte ainult hosteli külastajad, vaid see on nähtav ka reaalajas internetis. Hosteli kodulehel saab jälgida, kas ja millal eine lõpuks vananema hakkab.

Vaata kuue aasta vanust einet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles