Ukraina kriis sunnib Trigon Agrit otsima võlgadele pikendust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius, Trigon Agri nõukogu esimees.
Joakim Helenius, Trigon Agri nõukogu esimees. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti ja Vene põllumajanduses tegutsev Trigon Agri teatas Stockholmi börsile, et otsib kokkulepet võlakirjaomanikega võlakirjade lunastamistähtaja pikendamiseks seoses Ukraina kriisist tulenevate raskustega vara realiseerimisel.

Juunis on lunastamistähtaeg Trigon Agri võlakirjadel kogumahuga 350 miljonit Rootsi krooni (37 miljonit eurot). Ettevõtte teatel on nad saanud tähtaja pikendamises kokkuleppele investoritega, kelle käes on 38 protsenti võlakirjadest ning kutsuvad veebruari lõpus kokku võlakirjaomanike koosoleku, et saada nõusolek ka teistelt.

«Trigon Agri on töötanud aktiivselt väljumisstrateegia kallal, mis näeb ette loobumist Eesti ja Vene varadest,» teatas ettevõte börsile. «Müügiprogrammi eesmärk on tekitada raha võlakirjade eest tasumiseks. Viimastel kvartalitel on aga see töö aeglustunud, poliitilise ja majandusliku situatsiooni tõttu Ukrainas ja selle laienemise tõttu Venemaale.»

«Ehkki see ei ole tekitanud ühtki füüsilist katkestust ettevõtte töös, on praeguses olukorras mittetuumikvara müük läinud raskemaks. Poliitiline ebakindlus on teinud võimatuks ka praeguste võlakirjade katmise uue laenuga. Seega küsib ettevõte praegustele võlakirjadele pikendust, et oleks rohkem aega väljumisplaan ellu viia.»

Trigon Agri küsib võlakirjadele pikendust kuni 2017. aastani, pakkudes nagu ennegi 11 protsendilist aastatootlust.

«Kokkuleppele jõudmine suuremate võlakirjaomanikega pikenduse osas on meile tähtis saavutus ja näitab meie osanike toetust valitud strateegiale praeguses ennustamatus ja muutuvas keskkonnas. Oleme endiselt pühendunud oma bilansi restruktureerimisele, makstes laene mittetuumikvara müügist saadud rahaga. Pikendus annaks meile võimaluse viia see läbi efektiivses ja Trigon Agri tulu optimiseerivas vormis,» ütles pressiteate vahendusel Trigon Agri nõukogu esimees Joakim Helenius, kes on ise ka 8 protsendi ettevõtte omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles