Narva kerkib vabariigi aastapäevaks lumelinn

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme läheb kaitseväe eestvedamisel Tartu ülikooli Narva kolledži esisel platsil lahti lumelinna ehitamise võistlus, mis on kavandatud kolmepäevase ettevõtmisena. 

Lumest linn avatakse vastlapäeval, 17. veebruaril. 

Lumelinna teemaks on «Minu Narva», mis saab olema fantaasiapilt baroksest Narvast kui kindlusest, kuhu saab sisse minna ja kust võib eri pikkusega liuradadel liugu lasta.

Lumelinn koosneb kaheksast lumeplokist, mis on omavahel ühendatud ja moodustavad terviku. Lisaks ühisele lumest kindluse rajamisele ehitavad võistkonnad võistlustööna lumest skulptuuri.

Lumelinna ehitamise võistlusest võtavad osa Viru jalaväepataljoni ja Ameerika Ühendriikide maaväe 2. ratsaväerügemendi kaitseväelased ning Narva keelte lütseumi, Narva Eesti gümnaasiumi, TÜ Narva kolledži, Narva ja Kiviõli kunstikooli ning Narva muuseumi esindajad. Lumelinna võistluse peaauhind on Tallinki laevareis Rootsi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles