Riigilt miljoneid väljapetnu peab tegema üldkasulikku tööd

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakid.
Rahapakid. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kinnisvarafirmast dokumentide järgi surnud isikule 40 miljonit krooni sularahas välja maksnud ja riigile maksudest kõrvale hiilimisega 14 miljonit krooni kahju tekitanud mees peab tegema 480 tundi üldkasulikku tööd.

Kriminaalmenetluses selgitasid maksu- ja tolliameti uurijad välja, et 2004. aastal müüs OÜ ASC Kinnisvara kinnistuid summas üle 32 miljoni krooni ning järgmisel aastal veebruaris üle 13 miljoni krooni eest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Müügist saadud raha väljaviimiseks osaühingust sõlmis ettevõtte juhatuse liige 38-aastane Elvys Niidas näilise maaklerlepingu ja võltsis väljamaksete kohta raamatupidamisdokumente.

Süüdistuse järgi maksis Niidas sularahas tuvastamata isikule osaühingu kassast välja üle 40 miljoni krooni isikule, kes suri 2001. aastal.

Niidas mõisteti süüdi maksusumma kinni pidamata jätmises ja Harju maakohus karistas teda üheaastase vangistusega, kuid see asendati 480 tunni üldkasuliku tööga, mis peab tehtud olema 12 kuu jooksul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles