Zahhartšenko ei kavatse Debaltseves relvarahu järgida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zahhartšenko
Zahhartšenko Foto: SCANPIX

Donetski separatistide juht Aleksandr Zahhartšenko teatas laupäeval tulistamise lõpetamisest kogu isehakanud rahvavabariigi territooriumil, välja arvatud Debaltseves.

«Me peatasime tulistamise kogu Donetski rahvavabariigi aladel, välja arvatud siserajoonides -- Debaltseves. Minski lepetes ei ole Debaltseve kohta midagi öeldud,» väitis Zahhartšenko.

Tema sõnul kavatsevad mässulised blokeerida kõik Ukraina sõjaväelaste katsed väidetavast piiramisrõngast välja murda. «Ma andsin käsu,» lisas Zahhartšenko.

Lisaks teatas ta rahvamiilitsa ja piirivalve loomisest. «Täna anti korraldus piirivalve loomiseks. Ükski Ukraina piirivalvur meie territooriumile ei tule,» deklareeris ta.

Zahhartšenko sõnul peab isehakanud vabariik enda omaks kogu Donetski oblasti territooriumi ning võib intensiivistada oma pretensioone ka Ukraina kontrolli all olevatele aladele, kui  täideta nõudmisi «rahvavabariigi» de facto iseseisvuse osas.

«Kui meie nõudmisi de facto iseseisvuse osas ei täideta, kuulutame enda omaks kogu Donetski oblasti. Millisel moel me selle endale võtame, on ükskõik. Kui poliitilisel teel ei õnnestu, oleme näidanud, et võib ka teisiti, » ütles ta.

Nii Donetski kui Luganski separatistide parlamendid teatasid laupäeval Minski lepete ratifitseerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles