Tallinna planeeringute register läheb üle uuele tarkvarale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue registri avavaade.
Uue registri avavaade. Foto: Linnaplaneerimise amet

Tallinna Linnaplaneerimise Amet on alustanud uue planeeringute registri tarkvara aktiivset testimist ja kasutajate koolitamist, et registri uus versioon lähiajal kasutusse võtta.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on uue registri puhul esimeses järjekorras mõeldud just linnakodanike peale, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Prioriteediks on seatud, et kodanike jaoks oleks planeeringuid puudutav oluline informatsioon senisest kiiremini leitav, planeeringu koostamise protsess paremini jälgitav ning selles kaasarääkimine registri vahendusel mugavalt teostatav.

Ameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini sõnul on koostöös AS-ga Datel arendatud uus lahendus 2005. aastast pärineva registriga võrreldes oluline samm edasi. Kaasaegne ning mugav kasutajaliides on vaid üks osa uue registri võimalustest. Sama oluline on planeeringute koostajatel võimalus esitada ja allkirjastada materjale registris digitaalselt, ameti jaoks võimalus planeeringute digitaalne menetlemine viia uuele tasemele, jälgida aruandluse kaudu oma tegevust, koostada ja allkirjastada planeeringute komisjonide otsused otse registris.

Selleks, et uus register saaks võimalikult kasutajasõbralik ja erinevate osapoolte vajadusi arvestav, on arenduse kõigis etapis kaasatud protsessi osapooli ning huvigruppe. Lisaks ameti enda põhikasutajatele on koostööd tehtud linnavalitsuse ja riiklike asutustega, kes kannavad kooskõlastaja rolli, projekteerimise ja arendus ettevõtetega, kellel on esitaja roll ning avalikkusega  asumi seltside näol. Amet tänab kõiki kes on registri arendusse andnud oma panuse.

Lähiajal edastatakse planeerimise protsessi osapooltele detailsem informatsioon peamiste muudatuste kohta, mis uus register kaasa toob ning millal toimuvad laiemale ringile mõeldud infopäevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles