90 000 inimese juhiluba kaotab kehtivuse

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik
Tänavu aegub ligikaudu 90 000 juhiluba, mis tähendab, et juhiluba peab vahetama kolm korda rohkem inimesi kui möödunud aastal.

Juhiloa vahetamiseks peab olema kehtiv tervisetõend ning rahvastikuregistrijärgne alaline elukoht Eestis. Juhul, kui tervisetõendi kehtivus on lõppemas, tuleb enne juhiloa vahetamist taotleda perearstilt uut tervisetõendit. «Tõendi taotlemisel soovitame küsida e-tervisetõendit, mille puhul arst saadab tervisekontrolli tulemused e-tervise infosüsteemi, kust andmed jõuavad otse ka maanteeameti liiklusregistrisse,» soovitas maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kangur. 

Maanteeamet soovitab juhiloa välja vahetada e-teeninduses. Hetkel saab e-teeninduses vahetada juhiluba, mis ei ole esmane või piiratud ning mille kehtivusaja lõpust ei ole möödunud rohkem kui viis aastat. 

Lisaks soovitab maanteeamet juhiloa kättesaamiseks valida postiteenuse, mille puhul jõuab uus juhiluba postkasti kolme päeva jooksul. Juhiloa posti teel tellimise teenust saab valida nii e-teeninduses kui ka maanteeameti liiklusregistri büroos kohapeal.

«Büroos juhiluba vahetav isik ei pea siis teist korda büroosse kohale tulema, vaid saab juhiloa tellida endale otse koju,» lisas Kangur. Ta lisas, et postkast, kuhu juhiluba saadetakse, peab olema kindlasti lukustatud, ilmastikukindel ning tähistatud korteri või maja numbri või talu nimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles