Tšiili kaevurid kurdavad toidu kvaliteedi üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili kaevurid kurdavad toidu kvaliteedi üle
Tšiili kaevurid kurdavad toidu kvaliteedi üle Foto: SCANPIX

Tšiilis kaevandusvaringus lõksu jäänud kaevuritel on juba selgelt näha stressi ja ärritumise märke.

Üks kuu maa all olnud on hakanud toidu kvaliteedi üle kurtma ning nende arvates riknenud ja tähtaja ületanud toitu tagasi saatma, kirjutab  The Guardian.

Üks kaevuritest väljendas oma frustratsiooni sellega, et keeldus söömast ja lihtsalt saatis magustoidukonservi tagasi.

Lisaks sellele, et mehed on hakanud toidu suhtes valivaks muutuma, on neil ka palju muud, mille üle kaevelda. Kaevurite arvates antakse neile liiga vähe aega oma lähedastega suhtlemiseks. Lisaks nõuavad nad, et maa peal kuhjunud omaste kirju saadetaks neile tihemini.

Kaevurite stressi ja depressiooni on püütud leevendada sellega, et neile on saadetud välivoodeid ning nad saavad sooja süüa. Kuid unetuse ja muude probleemide käes vaevlevate meeste arvates ei hoolitseta nende eest piisavalt.

Päästemeeskonda kuuluva psühholoogi Alberto Iturra sõnul ei ole inimene loodud kaua aega maa all ja kinnises paigas olema, selle tõttu tekib meeleheide ja hirm.

«Nad on iga päevaga aina enam nõudmisi esitama hakanud, kuid nende olukorras on see täiesti normaalne käitumine. Kui inimesel on janu, siis esmaselt mõtleb ta veele. Kui aga see vajadus on rahuldatud, siis hakkavad suuremad vajadused tekkima,» selgitas psühholoog.

32 Tšiili ja üks Boliivia päritolu kaevur jäid 700 meetri sügavusel maa-alusesse lõksu kuu aega tagasi.

Tšiili ametnike ja USA kosmoseorganisatsiooni NASA sõnul võib nende päästmine võtta kuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles