Repliik: Teledebati tüütud kommentaarid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

Ma pole küll teab mis suur poliitikahuviline, aga olenevalt teemast või asjaosalistest on vahel täitsa põnev näiteks teledebatte jälgida. Sotsiaalvõrgustikelembesed inimesed naudivad ilmselt ka võimalust, kui saavad avaldada arvamust, mis teletsensori heakskiidu järel ekraanile jõuab.

Minule sellised võrgustikud huvi ei paku ja ETV «Valimisstuudio» ajal ekraanile hüppavad tekstikastid mõjuvad lausa häirivalt. Kellele meeldiks, kui veebis ajalehte lugedes kargaksid iga natukese aja tagant artikli kõrvale lugejate kommentaarid? Õnneks on lehekommentaariumi avamine igaühe vaba valik.

Ka televaatajal võiks olla võimalus valida. Kõnealusel juhul oleks kõige lihtsam, kui ETV keskenduks vaid stuudiole ja ETV2 vahendaks selle kõrval, kas või vahetpidamata, televaatajate kommentaare.

Muide, saab ka nii, et kõik passib hästi kokku. Näiteks «Vabariigi kodanikes» loeb saatejuht aeg-ajalt ette mõne arvamuse, mis kuvatakse ühtlasi ekraanil, ja võtab vastu telefonikõne. Nii saavad saatekülalised tagasisidet ja omakorda võimaluse vaatajate arvamustele reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles