Kohus ei rahuldanud Valga maavanema protesti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valga maavanem Margus Lepik esitas mullu augustis Tartu halduskohtule taotluse tühistada Otepää vallavolikogus mullu juunis vastu võetud vallavanema Kuldar Veere umbusaldamine, kuna volikogu esimees Jaanus Raidal viibis otsuse vastuvõtmise ajal ametlikult puhkusel. Halduskohus otsustas jätta maavanema protesti rahuldamata.

Otepää vallavalitsuse teatel esitas maavanem halduskohtule protesti Otepää vallavolikogu 10.07.2014 otsuse nr 1-4-37 «Volikogu esimehe Jaanus Raidali puhkuse tühistamise korduvkinnitus» ja Otepää vallavolikogu otsuse nr 1-4-38 «Vallavanema umbusaldamine» peale.  Maavanem taotles nimetatud haldusaktide tühistamist.

Maavanem leidis, et vallavolikogu  esimehe Jaanus Raidali poolt 10. juuliks kokku kutsutud volikogul puudus pädevus päevakorda võetud küsimuse arutamiseks ja otsustamiseks, kuna ta ise viibis sellel ajal puhkusel. Kohus otsustas aga aktsepteerida, et volikogu 19. juuni istungil esitas Jaanus Raidal  avalduse puhkuse katkestamiseks. Niisiis sai Jaanus Raidal tööülesandeid nimetatud kuupäevast alates täita ning tööga seonduvat asjaajamist ei ole kellelegi üle antud.

Kohus leidis, et Raidali poolt 10. juulil kokku kutsutud volikogu oli pädev päevakorda  võetud küsimuste arutamiseks ja otsustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles