Ossinovski toetab vene gümnaasiumide suuremat valikuvabadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viie Tallinna vene gümnaasiumi palve kasutada õppekeelena vene keelt saab vastuse pärast riigikogu valimisi, sest sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski sõnul pole Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonipartner Reformierakond valmis sel teemal konstruktiivselt arutlema.

Ossinovski ise toetab Tallinna vene gümnaasiumide soovi kasutada edaspidi põhilise õppekeelena vene keelt, kui seejuures tagatakse ka piisaval tasemel eesti keele õpetamine. «Koolide eranditaotlusi tuleb hinnata lähtuvalt sellest, kuidas suudavad koolid tagada hea hariduse ning korraliku keeleoskuse. Kui mõni kool soovib õpetada 60 protsendi asemel 50 protsendi ulatuses eesti keeles, tagades nõnda paremal tasemel hariduse ning garanteerides seejuures muude meetmetega korraliku eesti keele oskuse, siis tuleks koolile see võimalus anda,» selgitas Ossinovski Postimehele.

Venekeelsete gümnaasiumide reform ei ole Ossinovski hinnangul kandnud vilja, sest paljud gümnasistid ei valda eesti keelt piisaval tasemel, et riigikeeles aineid õppida, kirjutas BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles