Täna anti üle päästeteenistuse aumärgid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Hanno Pevkur ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid täna Tallinnas Lillepaviljonis pidulikult üle päästeteenistuse aumärgid isikutele, kes on märkimisväärselt panustanud päästeala arengusse või näidanud üles erakordset vaprust inimelude päästmisel.

Päästeameti juhi sõnul on inimeste autasuks väljavalimine üks pikk protsess. Tammearu sõnas:  «Üks on kindel. Päästeteenistujatel peab olema staaži ning silma paistma, siis sind märgatakse.» Tema sõnul vaatab ameti komisjon kriteeriumid üle ning otsustab, keda autasustada. «Eks kindlasti tunnustuse mõte on see, et vaid kõige paremad saavad selle. Inimesi on organisatsioonis palju ning tähtis on see, et autasu oleks seda väärt, et ta ei devalveeruks,» lisas Tammearu.

Elupäästja medaliga tunnustati seekord 14 päästeameti teenistujat ning kahte eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu. Üheksa päästja puhul on tegemist nende esimese elupäästemedaliga, viis päästjat on taolise tunnustuse osaliseks saanud varemgi.

Kokku tunnustati päästeteenistuse medalitega 16 isikut, neist üheteistkümnele omistati III klassi medalid ning viiele inimesele anti üle II klassi elupäästemedal.

Elupäästemedal anti seekord ka kahele eraisikule: Roman Baharevile, kes 9. novembri hommikul päästis suitsu mattunud korterist oma naabri ning Ahto Aaslav-Kaasikule, kes päästis jääaugust uppumisohus meesterahva.

Päästeameti Kuldristi pälvisid seekord päästeameti töötajad Riho Sõmermaa ning Peeter Eylandt. Päästeameti päästetöö osakonna nõunikule Riho Sõmermaale omistati Päästeteenistuse Kuldrist silmapaistva töö eest Lõuna-Eesti regiooni päästeteenistuse ning seeläbi ka riikliku päästeteenistuse arendamisel ja korraldamisel.

Päästetöö osakonna planeerimise talituse nõunikku Peeter Eylandti tunnustati tema pikaaegse laitmatu teenistuse eest. Kahekümne üheksa aasta jooksul on Eylandt päästeameti hinnagul  panustanud oluliselt päästetöövaldkonna arengusse.

Kokku tunnustati päästeameti aumärkidega 53 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles