Siim Kallas: varukaart peab alati tagataskus olema

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas elutoas: «Kodus on nii mõnus olla! » ütleb ta.
Siim Kallas elutoas: «Kodus on nii mõnus olla! » ütleb ta. Foto: Tairo Lutter

Pärast kümmet aastat Euroopas kodumaal tagasi, ametlikult pensionieas, ent tegelikult Tartu Ülikooli külalisprofessori ametis, ei ole Eesti viimaste kümnendite tegusamaid poliitikuid oma viimast sõna suurel areenil ilmselt veel öelnud. Nüüdne aeg nõuab valmisolekut jõulisteks käikudeks.

Siim Kallasel ootab kodus lugemisjärge üks raamat, mida sirvides on talle silma jäänud järeldus: otsustajaid ja tegutsejaid on kahte tüüpi. «Ühed on hoolikad kaalutlejad, kes põhjalikult analüüsivad kõiki variante ja siis langetavad otsused,» iseloomustab ta. «Teised on impulsiivsed ja nende eelis on see, et nad toetuvad palju intuitsioonile ja tegutsevad väga kähku.»

Küsimus: kumba kategoorisse kuulub Kallas?

Õige vastus: tema enda arvates teise.

Järgnevas usutluses Kallasega tasub lugejail seda silmas pidada.

Kas tunnete heameelt, et ei pea valimiskampaanias kaasa lööma või kisub hinges siiski võitlusareenile?

Ei kisu. Lugesin just vaidlust jäätmeseaduse ümber ja mul on hea meel, et ei pea selles olema väga kompetentne. Mul on nüüd võimalus tegelda sellega, mis on mu hingele lähedane: lugeda raamatuid, valmistada loenguteks ette, kirjutada artikleid ja ka memosid. Mu vaimne fookus on mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles