President vabandas pilootide ees ministeeriumi ebaõnnestunud teavitustöö pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Tatar

Presidendi kantselei vastas president Toomas Hendrik Ilvese nimel Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) kriitikale lennundusseaduse muutmise kohta ja vabandas pilootide puuduliku kaasamise ning ebaõnnestunud teavitustöö pärast.

«Riigipea palvel tänan Teid lennundusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse kohta seisukohtade esitamise eest,» vastas presidendi kantselei ELA juhile Helen Reinholdile adresseeritud vastuses. «Puudulik kaasamine ja ebaõnnestunud teavitus seaduseelnõu menetlemisel on kahetsusväärne. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on lubanud astuda vajalikud sammud, et väärtõlgendusi vältida.»

Presidendi kantselei sõnul on Eesti võtnud vabatahtliku kohustuse minna lennuraadiosides üle inglise keelele, et luua käesoleva aasta lõpuks trassivaba õhuruum Põhja-Euroopas ja liikuda Euroopa Liidu ühtse õhuruumi suunas. «Need muudatused teenivad keskkonnakaitse ja lennuohutuse huve. Võetud kohustuse täitmine ei ole Vabariigi presidendi hinnangul vastuolus Eesti Vabariigi põhiseadusega. Eesti keel – Eesti riigikeel – lennundusest ei kao,» kirjutas presidendi kantselei Reinholdile.

ELA taunis presidendile saadetud pöördumises lendurite kõrvalejätmist seadusemuudatust puudutavatelt aruteludelt. Erinevalt MKMist ja presidendi kantseleist peavad nii ELA kui ka Erapilootide Liit emakeeles suhtlemist kriitilistes olukordades pilootide jaoks elutähtsaks ja lükkavad seega ümber põhjenduse, et ühtsele lennukeelele üleminek parandab lennuohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles