Valitsus eraldab idapiiri väljaehitamiseks veel 2 miljonit eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unarusse jäänud kontrolljoon Eesti ja Venemaa vahel
Unarusse jäänud kontrolljoon Eesti ja Venemaa vahel Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Valitsus rahuldas siseministeeriumi taotluse eraldada valitsuse reservist 2 miljoni euro Eesti-Vene ajutise kontrolljoone väljaehitamisega seotud kulude katteks.

«Valitsuse tänane otsus on selge signaal, et piiri väljaehitamine saab jätku ning need 2 miljonit eurot on vajalikud selle aasta tegevustega jätkamiseks,» rõhutas siseminister Hanno Pevkur.

Täiendavalt taotletud raha eest on planeeritud piiripostide paigaldamine, maismaapiiri terviklahenduse projekteerimine, seiresüsteemide tarkvaralahenduse projekteerimine, Narva jõe patrullradade rajamise projekteerimine ja muud vajalikud tegevused piiri väljaehitamiseks.

2015. aastal tehtavate piiritööde kogumaksumus on kokku 3 939 835 eurot, millest 1 939 835 eurot oli 2015. aasta riigieelarves juba planeeritud. Sellele summale lisanduvad Riigimetsa Majandamise Keskuse tehtavad tööd piiririba puhastamiseks.

Valitsus otsustas möödunud aastal puhastada ajutine kontrolljoon ning ehitada välja Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vaheline piir.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles