Patiseis Austraalias lahenes peaminister Gillardi kasuks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia esimene naispeaminister 48-aastane Julia Gillard
Austraalia esimene naispeaminister 48-aastane Julia Gillard Foto: SCANPIX

Austraalia parlamendivalimistele järgnenud patiseis lahenes napilt tööpartei kasuks, kui kaks sõltumatut rahvasaadikut väljendasid toetust senise peaministri Julia Gillardi erakonnale.

Vasaktsentristliku tööpartei liider Gillard saab nüüd hakata vähemusvalitsust moodustama, vahendas AFP.

Austraalia valitsuse üle valitses teadmatus, kuna 17 päeva tagasi toimunud parlamendivalimistel ei saanud ükski partei enamust ja seda esimest korda pärast 1940. aastat.

Kuningategijateks nimetatud sõltumatud Tony Windsor ja Robb Oakeshott teatasid täna, et toetavad Gillardi ning nüüd võis kümme nädalat peaministrina töötanud naine arvestada 76 kohaga 150-kohalises parlamendis.

Opositsiooniliidri Tony Abboti juhitav paremtsentristlik koalitsioon kogus 74 kohta, kuna kolmas sõltumatu parlamendisaadik Rob Katter teatas, et toetab Abbotit.

«See on nagu jalgpall, mille tulemuse otsustas ära üks punkt. Ma arvan, et kaotaja on õnnetu ja võitja väga õnnelik,» ütles Austraalia rahvusülikooli poliitikaspetsialist John Warhurst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles