Olümpiavõitja elu kõige hullem dopingukontroll: palun nüüd jalad harki!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina Klüft.
Carolina Klüft. Foto: SCANPIX

Seitsmevõistluse rootslannast olümpiavõitja Carolina Klüft kirjeldas kodumaises telesaates värvikalt karjääri kõige hullemaid kokkupuuteid dopinguproovi võtjatega.

Klüfti kõige jaburam mälestus pärineb 2007. aastal Osakas peetud MMilt, kus ta tuli maailmameistriks ja püstitas ka 7032 punktiga uue Euroopa rekordi. Võistlusest kõvemgi katsumus oli aga hilisem uriiniproovi andmine.

Et sportlane ei saaks mingil juhul petta, oli neil keelatud WC-potil istuda – vajalikud toimingud tuli ära teha seistes. Karm jaapanlanna ei teinud seda Klüftile sugugi lihtsaks.

«Rootslastest ametnikud on tavaliselt sellised häbelikud ja jälgivad sinu tegemisi kuskilt nurgast. Tema seisis aga minu ette ja teatas: «Tervist, nüüd läheb asjaks!»» naeris Klüft. «Arvasin, et sellega on kõik, aga siis lisas ta veel: «Jalad harki, palun!» Mis mul muud üle jäi, tegin nagu kästud. Täitsin topsi täpselt vajaliku piirini, ulatasin selle talle ja – võit!» kirjeldas Klüft.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles