Ligi pooled Harjumaa ja Tallinna elanikud tahavad väikest eramaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Kinnisvaraportaali KV.EE korraldatud uuringust selgub, et üle 40 protsendi Harjumaa ja Tallinna elanikest unistab väikesest eramajast. Populaarsed on ka 3- ja 2-toalised korterid.

Kinnisvaraportaal KV.EE tellimusel viidi selle aasta algul läbi veebiuuring, kus uuriti 18-66- aastaste internetikasutajate eelistusi seoses kodu soetamisega. Uuringule vastas 1007 Eesti elanikku. 

2-toalist korterit eelistavad 18-25-aastased või üle 50-aastased naisterahvad, kelle sissetulek pereliikme kohta on 500-1000 euro juures ning kes otsivad kodu magalapiirkonda või kesklinna piirkonda, selgitas KV.EE turundusjuht Kristiana Põld.

3-toalise puhul kerkivad esile 26-35-aastased tallinlased, kelle sissetulek pereliikme kohta on kuni 800 eurot ning 3-toalisi eelistatakse ennekõike soetada uusarendustest või linnaäärsetest asumitest.

Väikest maja eelistab kõige enam 36-49-aastane suurema sissetulekuga Põhja-Eestis elav meesterahvas. Eramaja eelistatakse osta linnaäärsesse asumisse või mõnda uusarendusse.

Piirkonna valikul on määravaks eelnev elukoht. Tallinlased eelistavad linna ja harjumaalased linnaäärseid asumeid.

Portaalis tehtud otsingud näitasid, et viimased 3 aastat on järjest vähenenud 1-toaliste korterite otsimise osakaal, sellevõrra on kasvanud suuremate korterite otsimine. Meedias kajastust leidnud info, et 4-toaliste korterite huvi on kasvanud, meie portaali külastajate eelistuste osas kinnitust ei leidnud. Võime eeldada, et inimeste avaruse soov on kasvanud ning uusarendustesse kerkivad korterid on mõnevõrra väiksemate ruutmeetritega, mis teevad suurema tubade arvuga korterite soetamise taskukohasemaks.

Kõik portaali külastajad ei tee tehinguid täna-homme, väga suur hulk neist alles kujundab arvamust: kus, milline ja kui kallis võiks olla nende järgmine kodu. Tehinguteni võidakse jõuda alles lähema paari aasta jooksul. Üürikorterite puhul on otsingute ja reaalsete tehingute võrdlus realistlikum kui müügis oleva kinnisvara otsingute ja tehingute vahe.

KV.EE kasutajate hulgas olid viimase paari aasta võrdluses kõige populaarsemad linnaosad, kus kuulutused on saanud kõige enam vaatamisi: Tallinna vanalinn, kesklinn, Nõmme. Vanalinnas ja Nõmmel on vähe pakkumisi, mis teeb seal piirkonnas olevate kuulutuste vaadatavuse kõrgeks. Kesklinna kuulutuste vastu on näha jätkuvalt suurt huvi. Vaatamata suurele kuulutuste hulgale ületab kesklinnas nõudlus ikka veel pakkumist.

Teadlikkus kinnisvaraportaalidest on väga kõrge. Kodu otsimist seostatakse kinnisvaraportaalidega sama tugevalt kui rahaülekandeid pankadega. Vaid neli protsenti 18-66-aastastest internetikasutajatest ei suutnud iseseisvalt ühtegi portaali nimetada, pankadel on sama protsent 2 juures. Kõige enam mainiti loomulikult kaht kõige suuremat kinnisvaraportaali KV.EE ja City24.ee, aga ka Soov.ee-d ja teisi väiksemad portaale.

Jaanuaris külastas KV.EEd üle 600 000 külastaja, mis on peaaegu pool Eesti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles