Ühisgümnaasiumi poisid osalesid tõeliste meeste koolitusel

, ühisgümnaasiumi arendusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater Andres Sild Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud tõeliste meeste koolitust läbi viimas.
Psühhiaater Andres Sild Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud tõeliste meeste koolitust läbi viimas. Foto: Erakogu

12. veebruaril viisid kirjanik Sass Henno ja psühhiaater Andres Sild Pärnu ühisgümnaasiumis läbi kuuetunnise tõeliste meeste koolituse  „Ava silmad“. Koolituse taga on Eesti naisühenduste ümarlaud ja „Mehed vägivalla vastu“ võrgustik.

Koolituse eesmärgiks on harida poisse, et koos luua parem „ühiskond – maailm, kus naistepeksjad ja vägistavad istuvad vangis, mitte kõrgetel kohtadel, ja kus ükski mees ega poiss ei pea kartma, kui ta õde või ema üksinda tänaval kõnnib.“ Koolitusel puudutati teemasid nagu naistevastane vägivald, soorollid ja stereotüübid, liidriomadused ja sisemine jõud, maailma hävitavad müüdid (karm statistika tüdrukute ja poiste ebaõiglasest maailmast), kogu tõde naistevastasest vägivallast ja tõeliseks meheks olemise põhimõtted.

Koolitusel osalenud poisid jäid koolituspäevaga väga rahule ning jagasid kiidusõnu läbiviijatele, eriti Sass Hennole, kes suutis noormeestega luua väga hea kontakti ning oma sõnumi täielikult edasi anda.

Koolitusel osalenud Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasesinduse president Madis Arumäe kinnitas koolituse vajalikkust ning efektiivsust: „Koolitus "Ava silmad" oli väga õpetlik ning näideterohke. Võiks isegi öelda: "Kes koolitusel pole käinud, see pole elu näinud.“. See ei ole tühine promo, need pole tühised sõnad, sest tegu on väga tõsise probleemiga ning tõsise probleemiga tulebki tegeleda! Igati vajalik koolitus kõigile noormeestele, kuid kindlasti ka vanematele meesterahvastele. Sain informatsiooni, kuidas käituda erinevates situatsioonides: mida teha, kellele teatada jne. Hoidkem naisi!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles