Taaratagastajate jõud hakkab raugema

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi taara on hinnas
Tühi taara on hinnas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuna veebruarist kallines pandipakend, siis loobusid paljud jaanuaris taara tagastamisest. Nüüd hakkab taararalli läbi saama.

Kui 1. veebruaril võtsid Kuressaares asuvad Moya OÜ viis taaramasinat vastu 14 954 pandipakendit, siis 14. ja 15. veebruaril jõudis samadesse masinatesse vastavalt 8537 ja 11 044 pandipakendit, kirjutab Saarte Hääl.

Eesti Pandipakend OÜ juhatuse esimees Rauno Raal ütles siiski, et taara tagastamine on endiselt aktiivne. «Usume, et see kestab veel veebruari lõpuni ning siis olukord rahuneb ja saabub stabiilsus,» lisas Raal. Tema sõnul on suuremates linnades olukord juba stabiliseeruma hakanud, kuid maapiirkondades veel mitte. Näiteks tõi ta, et eile tuli käitluskeskusse Lõuna-Eestist kuus pikka järelhaagist tavapärase kahe või kolme asemel.

Üle Eesti tagastati Raali sõnul 2015. aasta jaanuaris 26 protsenti vähem taarat kui 2014. aasta jaanuaris. Saaremaal tagastati 2014. aasta jaanuari teises pooles umbes 195 000 ühekordse kasutusega pakendit. 2015. aastal samal ajal tagastati aga kõigest 77 000 pakendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles