Ametnik: Ukraina väed on taandunud mitmest asulast Debaltseve ümbruses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurite lahkumine Debaltseve piirkonnast.
Ukraina sõdurite lahkumine Debaltseve piirkonnast. Foto: SCANPIX

Venemeelsed separatistid on hõivanud Debaltseve ümbruses mitu asulat, ütles Luganski oblastivalitsuse juht Hennadi Moskal.

Ukraina sõjavägi alustas kolmapäeval taandumist Debaltsevest, mille üle peeti üle kuu aja separatistidega ägedaid lahinguid. Mässulised on lubanud linna Ukraina sõduritest puhastada laupäevaks.

Moskali sõnul taganes Ukraina sõjavägi veebruari algul Vuglegirski juurest, kus peeti ägedaid lahinguid. Lisaks saavutasid separatistid kontrolli Lohvinove, Nikišõne ja Ridkodubi üle Donetski ning Miusi üle Luganski oblastis, lausus ta.

Ukraina sõjavägi on lahkunud ka Tšornuhhõnest Popasna rajoonis, ütles Luganski oblastivalitsuse juht. «Isehakanud Luganski rahvavabariigi mässulised sisenesid linna. Tšornuhhõne pindala on 753 hektarit. Rahuajal oli selle elanikkond 6000. Side linnaga kadus. Viimastel nädalatel oli linn Debaltseve lahingutandri osa ning võideldi ka selle tänavatel. Nurjusid arvukad katsed evakueerida keldritesse varjunud inimesi,» lausus Moskal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles