Al-Shabaab ründas Somaalia pealinna tipphotelli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Somaalia pealinnas Muqdishos rünnati presidendipalee lähistel asuvat hotelli Central, BBC andmetel sai surma vähemalt 20 inimest.

Keskpäeval aset leidnud rünnaku ajal viibisid hotellis ministrid ja teised tipp-poliitikud. Pealtnägijate kinnitusel on ohvrite seas mitu parlamendi liiget.

Politseinike kinnitusel said kahest võimsast plahvatusest koosnenud rünnakus kergelt haavata Somaalia asepeaminister Mohamed Omar Arte ja meretranspordiminister Nur Farah Hirsi.

Viimaste andmete järgi leidis Muqdishos aset kaks plahvatust. «Esimene oli autopomm, mis õhiti hotelli sissepääsu juures ja seejärel õhkis enesetapja end hotellis sees,» rääkis politseimajor Nur Mohamed Reutersile.

Mõningatel andmetel kostis hotellikompleksist pärast plahvatusi ka tulistamist.

Vastutuse poliitikute vastu suunatud rünnaku eest võttis omale islamiäärmuslik al-Shabaab. «Meie oleme rünnakuga seotud,» kinnitas šeik Abdiasis Abu Musab Reutersile. «Meie sihtmärgiks olid hotellis viibinud valitsusametnikud. See on osa meie operatsioonist Muqdishos.»

Al-Shabaad vastustab lääneriikide toetatavat Somaalia valitsust.  

Somaalia president Hassan Sheikh Mohamud mõistis verise intsidendi hukka, nimetades seda terrorirünnakuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles