Tänavu oli Eestis viimase 50 aasta kõige soojem suvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune suvi oli 50 aasta kuumim.
Tänavune suvi oli 50 aasta kuumim. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti meteoroloogid arvutasid ETV saate «Ringvaade» palvel kokku kolme suvekuu keskmised temperatuurid ning selgus, et möödunu oli viimase 50 aasta kõige soojem suvi.

Tänavuse suve keskmiseks õhutemperatuuriks mõõdeti 18,1 kraadi ja kuumuselt järgmine suvi oli 2002. aastal, kui keskmine temperatuur oli 17,9 kraadi, vahendasid ERR uudised.

Selle suve kuumarekord langes Narva-Jõesuus 7. augustil, kui kraadiklaas näitas 35,4 kraadi, mis paigutub aga kõigi aegade edetabelis teisele kohale ning jääb vaid kahe kraadikümnendiku võrra absoluutsest rekordist, mis on 1992. aastal Võrus mõõdetud 35,6 kraadi.

Tormide tugevuse poolest oli see suvi peaaegu rekordiline, registreeriti ajalooliselt kolmas kõige tugevamalt puhunud tuul - Väike-Maarjas mõõdeti 8. augusti tormi ajal tuule kiiruseks 36,5 m/s. 1969. aasta novembritormi ajal mõõdeti Ruhnus tuule kiiruseks puhanguti 48 m/s ja 2005. aasta jaanuaritormi ajal puhus tuul Kihnus kiirusega 38 m/s.

Ka äikese mõttes oli see suvi rekordiline - Väike-Maarjas lõi välku 16 päeva, mis varem on juhtunud vaid korra, 1985. aastal Tõraveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles