Anvelt: valime kaheksa inimese hulgast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatus koguneb homme uuesti, et täna tagasi kutsutud Katrin Saksa asemele uus linnavolikogu aseesimees valida. Sotside frakstioonis on kaheksa inimest, kelle hulgast tulebki valik teha. Üks neist on kindlasti Jaak Juske.

Sotside Tallinna piirkonna juhatuse esimehe Andres Anveldi sõnul kulges tänane salajane hääletus juhatuses nii, et üheksa inimest oli Saksa tagasikutsumise poolt ning kuus vastu.

Ta lisas, et juhatus tahab teha ühe sammu korraga. Seetõttu mindigi täna pärast Saksa tagasikutsumise hääletust laiali ning kogunetakse homme jälle, et hakata uut linnavolikogu aseesimeest valima.

Anvelt ei pea eriti suureks probleemiks Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi kurtmist, et tema erakonna siselistile tehtud Saksa tagasikutsumise ettepanek ajakirjandusse lekkis.

«Eks erakond on ju rahva hulgast kokku tulnud ning siselist ei ole kuidagi riigisaladusega kaitstud, sellega tuleb ka alati arvestada,» märkis Anvelt. «Seetõttu ei näe ma siin ka mingit probleemi.»

Anvelt ütles, et Tallinna järgmise aasta eelarveprojekti tänasel juhatuse koosolekul arutluse all ei olnud. Sotsid on oma ettepanekud teinud ning eks homsel linnavolikogu istungil on näha, kuidas neid arvestatakse.

Eelmisest esmaspäevast on olemas sotside Tallinna piirkonna juhatuse otsus, mille järgi soovitakse eelarves näha ametite, linnakantselei ja teiste allasutuste kulude täpsemat lahtikirjutamist.

Teine osaline punkt, millega sotsid praegu rahul ei ole, puudutab linna investeeringute üle otsustamist. Esimesel lugemisel oli eelnõus sätestatud nii, et sellise otsuse võib langetada linnavalitsus ise. Sotside ettepanek on niisugune, et investeeringute üle otsustamine peaks ikkagi jääma linnavolikogu pärusmaaks.

Anvelt tõdes, et siiani ei ole ta veel näinud eelarvet, kus kulud on täpsemalt lahti kirjutatud, aga loodetavasti homme jõuab vastav paber ka sotsidest koalitsioonipartnerite lauale. Kuna eelarve teise ja kolmanda lugemise vahele jääb piisavalt aega, jõuavad sotsid eelarve eelnõu ka arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles