Hänni: president rääkis, mis südamel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liia Hänni.
Liia Hänni. Foto: Peeter Langovits

E-riigi Akadeemia e-demokraatia valdkonna ekspert Liia Hänni leidis, et presidendi kõne oli ootuspärane, ta rääkis sellest, mis praegusel ajal on paratamatult südamel. 

«Euroopas käib sõda, sellest on võimatu vaikida.  President avaldas lootust, et Euroopa jääb oma  suhtumises Ida-Ukrainas toimuvasse ühtseks, aga  jättis õhku küsimuse, kuidas tegelikult agressorit ohjeldada.  Valest on saanud relv praeguses sõjas, aga selle äratundmisest ei piisa, et tõde võidule pääseks. Mida siis teha? Oleks palju tahta, et president sellele küsimusele oma pidupäevakõnes vastaks,» arutles Hänni.

Samuti pidas ta igati loomulikuks, et president pani inimestele südamele riigikogu valimistel osaleda. «Rahval tuleb lähipäevil langetada tähtis otsus, keda usaldada järgneval neljal aastal riiki juhtima.» 

«Vastust ootavad mitmed olulised küsimused, millest president tõi eraldi välja hariduse kvaliteedi. Haridus on riigielu küsimus – kinnitas president ja temaga saab vaid nõustuda. Kõik valima, sest meie olemegi Eesti riik!» kutsus omalt poolt üles Hänni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles