Mälestused püsigu tuleviku teenistuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autobuss Tartu raudteejaama ees. Tartu esimesed bussid hakkasid sõitma raudteejaama ja Peetri kiriku vahet 1922. aastal. Rahvas kutsus neid esimesi, veoautodest ümberehitatud ja puldaniga kaetud sõidukeid Kaltsu-Marideks (tuule ja vihma käes kippus kate lotendama). 1923. aastal sõitsid Tartu tänavatel juba ehtsad autobussid.
Autobuss Tartu raudteejaama ees. Tartu esimesed bussid hakkasid sõitma raudteejaama ja Peetri kiriku vahet 1922. aastal. Rahvas kutsus neid esimesi, veoautodest ümberehitatud ja puldaniga kaetud sõidukeid Kaltsu-Marideks (tuule ja vihma käes kippus kate lotendama). 1923. aastal sõitsid Tartu tänavatel juba ehtsad autobussid. Foto: Tartu Linnamuuseum

Eesti Wabariigi viiendal sünnipäeval innustas Jaan Tõnisson enda väljaantavas Postimehes lugejaid: «Rahvusliku mineviku päevilt tuleb meil õppida rahvuslikuks tulevikuks.»

Millisena peegeldab 1923. aasta 24. veebruari Postimees Tartu ja üldse noore riigi olevikku riigi viiendal sünnipäeval? Peaaegu iga veerg, mis edastab kohalikke või ülemaalisi sündmusi, näitab toimekat tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles