Homsest on Pärnumaal merejääle minek keelatud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastajate päästmine merejäält.
Kalastajate päästmine merejäält. Foto: Ants Liigus

Jääolude halvenemine Pärnu lahel on muutnud sealsel jääl liikujatele eluohtlikuks, mistõttu keelab politsei homsest Pärnumaal kaldaäärsetel aladel merejääl liikumise.

Alates 26. veebruarist ei tohi Pärnumaale jääval merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga, lisaks sellele on keelatud liikuda kaldast kaugemale kui poolteist kilomeetrit. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba. Ka keelu kehtimise ajal tagab politsei valmisoleku päästetööde läbiviimiseks, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul tingisid keelud jätkuvalt halvenevad jääolud ja sellega mittearvestamine. «Olukorras, kus iga nädal tuleb jäält päästa inimesi ja hetkel on üks inimene ikka veel kadunud, pole võimalik inimesi merejääle lubada. Loomulikult ei tähenda see, et hättasattunud abita jääksid. Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull on ööpäevaringses valmisolekus ka kogu keelu aja. Lisaks sellele teevad Pärnu politseijaoskonna ametnikud ka järelevalvet keelu täitmise osas,» rääkis Sinimeri.

Viimasel kuul on Pärnu lahel kalamehed abi vajanud neljal korral. Viimane juhtum leidis aset möödunud nädalavahetusel, kui Reiu kandis jäi kadunuks mootorsaaniga kalale läinud mees, keda pole tänaseni leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles