Tallinki kasum kahanes 37 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Star.
Tallinki laev Star. Foto: Mihkel Maripuu

Vähenenud reisijate arv, kahanenud käive ja tihenenud konkurents kärpis täna oma mullused tulemused raporteerinud Tallinki kasumit 37 protsendi võrra.

Tallinki börsile saadetud auditeerimata aastaaruande kohaselt ulatus laevafirma käive mullu 921,5 miljoni euroni, 9,8 protsenti vähem kui aasta varem.

Ettevõtte brutokasum kahanes varasema aastaga võrreldes 4,4 protsenti 181,8 miljoni euroni. Puhaskasumit teenis Tallink 27,3 miljonit eurot, 37 protsenti vähem kui 2013. aastal.

Tallinki reisijate arv langes mullu võrreldes aasta varasemaga 2,6 protsenti 8,9 miljonini. Eesti-Soome liinil vähenes reisijate arv 1,3 protsendi ning Soome-Rootsi liinil 3,4 protsendi võrra.

Eesti-Soome liinil Tallinki müügitulu kasvas, Soome-Rootsi liinidel kahanes. Ettevõtte teatel on Soome-Rootsi liinide tulu vähenemine suurelt osalt tingitud Silja Symphony ja Silja Serenade kokku 80 päevasest liinilt puudumisest uuendustööde tõttu.

Tugevalt kukkus Läti-Rootsi liini reisijate arv ja käive: vastavalt 12,5 ja 16,5 protsenti varasema aastaga võrreldes. Põhjusena märkis Tallink asjaolu, et liinil opereerib alates augusti algusest vaid üks laev.

Mullu vähenes Tallinki võlakoorem 44 miljoni võrra 678 miljoni euroni.

Tallinki juhatus tegi üldkoosolekule ettepaneku maksta dividende 0,02 eurot aktsia kohta, kokku 13,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles