Pariisis drooni lennutanud ajakirjanik astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatut drooni nähti sel nädalal ka Eiffeli torni läheduses.
Tundmatut drooni nähti sel nädalal ka Eiffeli torni läheduses. Foto: SCANPIX

Üks kolmest Prantsusmaa pealinnas Pariisis drooni lennutanud telekanali Al-Jazeera ajakirjanikust astub järgmisel nädalal kohtu ette, kus ta eeldatavasti end süüdi tunnistab, teatasid täüna kohtuvõimud.

Eile teatati kolme Boulogne'i metsas drooni lennutanud ajakirjaniku vahistamisest, ent kaks neist lasti juba vabadusse, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kohtu ette astub ainult see, kes drooni lennutas. Väidetavalt filmisid nad lihtsalt saatelõiku droonidest.

Pariisis nähti sel nädalal öös ringi lendavaid droone vähemalt viiel erineval juhul, erinevates kohtades sealhulgas USA saatkonna, Invaliidide kiriku ja Eiffeli torni lähistel. Ajakirjanike juhtumiga kursis oleva allika sõnul polnud neil varasemate intsidentidega mingit pistmist.

Droone märgati USA saatkonna lähedal, Invaliidide kiriku ja Eiffeli torni ümbruses ning mitme suure liiklusmagistraali kohal.

Lennumasinaid nähti sel nädalal esimest korda ööl vastu teisipäeva ja politsei pole endiselt välja selgitanud, kes neid lennutas. Varem on droonid tiirutanud Prantsuse tuumaelektrijaamade ja presidendipalee kohal.

Prantsuse pealinna julgeolekumeetmed on seoses jaanuarikuiste terrorirünnakutega tavalisest rangemad ja politsei valvsus suurem.

Droonide lennutamine on Prantsuse seaduste järgi keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles