Politsei otsis läbi Sarkozy erakonna peakontori

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud võimupartei peakorteri ees.
Ajakirjanikud võimupartei peakorteri ees. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei otsis seoses riigi rikkaima naise, L’Oréali kosmeetikaimpeeriumi pärijanna Liliane Bettencourti rahaasjade skandaaliga läbi võimupartei peakontori.

Eile Pariisis läbi viidud reidi eesmärk oli leida tõendeid, nagu oleks Bettencourt andnud ebaseaduslikke annetusi president Nicolas Sarkozy parteile, mis ületavad mitmekordselt seadusega lubatud 7500 eurot (umbes 117 000 krooni) aastas, vahendas BBC.

Erakonna UMP peasekretär Xavier Bertrand kinnitas haarangu toimumist, kuid erakond keeldus kommentaaridest, kirjutas Le Monde.

Bettencourti endine raamatupidaja Claire Thibout väitis ajakirjandusele, et 2007. aastal anti Sarkozy presidendivalimiste kampaania juhile ja praegusele tööministrile Éric Woerthile üle 150 000 euro.

Väidetavalt sai praegune president Bettencourti käest raha pidevalt ka varem, ajal, mil ta töötas sama Pariisi linnaosa juhina, kus ka Bettencourtid elavad. Woerth ja Sarkozy on kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles