Ericssoni tehases tähistati Nõukogude armee ja sõjalaevastiku päeva

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Ericsson Eesti tehases tähistasid töötajad Nõukogude armee ja sõjalaevastiku päeva. Tehase juhtkond sellest teadlik ei olnud ja alustatakse majasisest uurimist.

23. veebruari kesköö paiku kutsuti Ericsson Eesti tehase töölised 3. korruse riietehoiu ette, kus neid ootasid ees team-leader'id, kes pidasid armee ja sõjalaevastiku päeva puhul kõne – tänati tubli töö eest ja sooviti jaksu edaspidiseks.

«Meil on siin sellised team-leader'id ja koolitajad, nemad käisid inimeste juures ütlemas, et teatud kellaajal ja kohas toimub kogunemine,» selgitas Ericssoni tehase tööline, kuidas inimesi koosolekule kutsuti. «Enamik juttu oli vene keeles, aga sellest sain aru, et õnnitleti armee aastapäeva puhul».

Kõik kohaletulnud said tänutäheks kingitusena kruusi, kus oli sees kompvek ning mille küljes rippus kaart, kus sooviti õnne 23. veebruari puhul. Kaardil on kujutatud Vene armee sümboolikaga sõjaväelast. Kõigil tassidel oli ühesugune silt, ainult tassid olid erinevad.

Kõnekoosolekul olid kohal põhiliselt vene rahvusest liinitöölised, kuid sinna sattus nii mõnigi eestlane. Koosolekul osalenud töötaja sõnul oli kohale tulnud suurusjärgus 20-30 inimest ja see kestis 10-15 minutit.

Ühe töölise sõnul oli tähtpäeva tähistatud ka möödunud aastal, samas 24. veebruaril ei olnud toimunud midagi märkimisväärset.

Ericsson Eesti sisekommunikatsiooni spetsialist Karin Kosk ütles Postimehele, et tehases tähistatakse ametlikult ainult Eesti Vabariigis kehtivaid tähtpäevi ja armee- ning sõjalaevastiku tähtpäeva nende tehases ei tähistata.

Postimehelt saadud lisainfo põhjal vaadati täna tehases läbi 23. veebruari turvakaamerate salvestised ja viidatud ajal on Kose sõnul tõesti toimunud väike kogunemine. «Alustame kohe majasisest uurimist, kes selle korraldas ja mida seal toimetati,» ütles ta.

Kose sõnul ei ole ühegi sellise tähtpäeva tähistamine mingilgi moel tolereeritav ning tulevikus jälgitakse, et edaspidi selliseid üritusi enam ei toimuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles