Venelaste investeeringud Tallinna kinnisvarasse vähenesid kolmandiku võrra

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

2014. aastal langes aasta varasema perioodiga võrreldes Vene Föderatsiooni kodanike poolt Tallinnas tehtud kinnisvaratehingute rahaline maht 29 protsenti, samas kasvas ukrainlaste tehingute väärtus kuus korda, kirjeldas kinnisvarabüroo 1Partner.

Venelaste poolt tehtud tehingute maht kukkus aastaga 8,75 miljonilt eurolt 6,25 miljoni euroni. Samas ukrainlaste kinnisvaraostud on suurenenud. Kui 2013. aastal ostsid ukrainlased Tallinnasse kinnisvara 273 000 eest, siis aasta hiljem juba 1,7 miljoni euro väärtuses.

Soomlaste poolt tehtud kinnisvaratehingute maht kasvas mullu 16 protsenti 9,44 miljoni euroni. Märkimisväärselt kasvas ka Suurbritannia kodanike poolt teostatud tehingute maht – 727 000 eurolt 1,7 miljonini.

Kokku ostsid 31 välisriigi kodanikud Tallinnasse kinnisvara 27 miljoni euro eest, mida on sama palju kui eelneval aastal.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on venelaste ostujõu ja rubla langusel erasektorile selge mõju. «Langus mõjutab rohkem eraisikud, kes ostavad üksikuid objekte. Ettevõtted ja suurinvestorid ei ole kadunud, nemad otsivad turvalisi kohti, kuhu raha paigutada,» ütles Vahter.

«Soomlased otsivad kohta, kuhu investeerida ja koduturust enam teenida. Soomlastele on Rootsi kinnisvaraturg vähelikviidne ja Läti liiga kaugel, seega Eesti ja peamiselt Tallinn neile endiselt meeldib,» ütles Vahter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles