Mustamäel avatakse perekeskus

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikute maja Mustamäel.
Meedikute maja Mustamäel. Foto: SANDER ILVEST/

 Mustamäel, Akadeemia tee 48 vastrenoveeritud meedikute majas avatakse  perekeskus, mille eesmärgiks on toetada  linnaosas elavate lastega perede toimetulekuvõimet ning pakkuda perekonda toetavaid tasuta teenuseid.

Avatav perekeskus on Mustamäe päevakeskuse osakond, kus pakutakse lastele ja nende peredele  psühhosotsiaalset toetust, abi õppetöös, arendatakse koostööd last ümbritseva sotsiaalvõrgustikuga. Lisaks laste sotsiaalsete  oskuste arendamisele ja õpiabile toetab päevakeskus laste vaba aja sisustamist ja pakub erinevat huvitegevust.   

Koostöös Mustamäe linnaosavalitsuse lastekaitsetöötajate ja alaealiste komisjoniga on eesmärgiks edendada linnaosa noorte riskikäitumise vähendamisele suunatud ennetuslikku tegevust. Laps suunatakse päevakeskusesse linnaosavalitsuse lastekaitsetöötaja, kooli sotsiaaltöötaja või linnaosavalitsuse alaealiste komisjoni poolt. Laps võib tulla keskusesse ka omal soovil või lapse hooldaja initsiatiivil. Teenus on tasuta.

Uude keskusesse on tööle  võetud  sotsiaaltöötaja-koordinaator, sotsiaaltöötaja ja keskuse perenaine. Lisaks neile on keskuses nõustaja koht, mida hakatakse jagama nii perenõustaja, logopeedi kui ka psühholoogi vahel. Lepinguga on õpetajad/aineõpetajad vastavalt vajadustele nii eesti- kui ka vene õppekeelega. Arvestatud on  kuni 20 põhikooliealise õpilasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles