Jääpurjetamise EM ootab rohelist tuld

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pakkisid võistlejad purjekad kokku, sest korraldajad otsustasid halvenenud ilma tõttu meistrivõistlused päevaks pooleli jätta.
Eile pakkisid võistlejad purjekad kokku, sest korraldajad otsustasid halvenenud ilma tõttu meistrivõistlused päevaks pooleli jätta. Foto: Kristjan Teedema

Võrtsjärvel peetavatel DN-klassi Euroopa meistrivõistlustel olid üleeile kvalifikatsioonisõidud. Eilne etapp jäi aga pooleli, sest ilmaolud muutusid võistlejatele ohtlikuks. 

Jääpurjetamise maailmameister ja Euroopa meistrivõistluste suursoosik poolakas Karol Jablonski rääkis, et korraldajad otsisid korralikku jääd igalt poolt, sealjuures ka Soomest, kuid lõpuks otsustati Eesti ja Võrtsjärve kasuks. Tema sõnul napib kogu Euroopas vesise talveilma tõttu praegu kohti, kus jääpurjetamiseks korralikke tingimusi oleks. «Nagu suusatajad ei saa lumepuudusel suusatada, ei saa meie jääpuudusel purjetada,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles