Big Mac'ile ennustatakse lühikest tulevikku

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Mac
Big Mac Foto: SCANPIX

Möödunud aasta lõpus maailmas palju tähelepanu saanud pilauudis on pannud skeptikuid järjest enam kahtlema populaarse kiirtoiduketi tulevikus.

McDonald'si tootevaliku vähendamise teate peale avaldas Daily Buzz Live lõppenud aasta detsembris oma leheküljel uudise, et teiste hulgas kaob menüüst ka paljude burgerisõprade lemmik, vahendab Business Insider.

Kuigi selle uudise näol oli tegemist pilauudisega – Ameerika kiirtoidurestoranides vähendatud tootevaliku hulka jäi Big Mac siiski alles – oli selles ka omajagu tõtt.

2014. aasta novembrikuus langesid McDonald'si Ameerika müüginumbrid 4,6 protsendi võrra, mistõttu otsustas kiirtoidugigant eelmise aasta lõpus osades oma sealsetes restoranides vähendada tootevalikut kuni üheksa toote võrra.

Esialgu vähendati tootevalikut Delaware'i, Little Rock'i, Waco, Texase; Bakersfieldi, California; Maconi, Georgia ja Knoxville'i restoranides, kus menüüst jäeti välja näiteks mitu erinevat sorti kanavõileibu, vrappe ja burgereid.

Business Insideri ajakirjanike jaoks oli aga pilauudise kõige üllatuslikum osa see, kuidas ameeriklased sellele reageerisid – nad tõemeeli uskusid, et McDonald's on lõpetanud ligi 50 aastat menüüs olnud toote pakkumise.

Samas pakkus väljaanne, et selles võib oma rolli mängida ka selliste kallimate kiirtoidurestoranide nagu Chipotle ja Shake Shack turule tulek Ameerikas. 2014. aasta jooksul tõusis Chipotle aasta aega tegutsenud restoranide müüginumbrid 16,8 protsendi võrra.

Selle valguses on skeptikute ennustus, et kuigi hetkel on Big Mac kindlalt McDonald'si menüüs olemas, ootavad kiirtoiduketti lähiaastatel kindlasti suuremad muutused ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles