Legendaarne Björn Daehlie jagas Northugile õpetussõnu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Falunis lõppenud suusaaladel neli kuldmedalit võitnud norralane Petter Northug on praegusel hetkel suusamaailma kõige kuumem nimi. Northugi kaasmaalane, legendaarne Björn Daehlie, jagas suusamaailma valitsejaks kerkinud Northugile õpetussõnu ja rõhutas, et tähtis on osata piisavalt paljudele segavatele asjadele ära öelda.

1990. aastatel suusamaailma valitsenud kaheksakordne olümpiavõitja ja üheksakordne maailmameister Daehlie rääkis Norra väljaandele VG, et ilmselgelt asub pärast Faluni triumfi üha rohkem sponsoreid ja huvilisi Northugiga ühendust võtma, ent suusakuningas peab suutma vastata mõnedele kutsetele eitavalt.

«Sellel ei olnud lõppu, kui palju lõhekasvandusi ma oleksin võinud külastada, kui paljusid kaubanduskeskuseid avada, kui palju loenguid pidada,» meenutas Daehlie oma tippaegu. «Ja see kõik on väga ahvatlev, aga sageli on nendega kaasnevad kohustused suuremad kui saadav rõõm. Vahemaad, reisimine ja kõik see võtab rohkelt aega ning just see on koht, kus populaarsed sportlased peavad endale aru andma,» selgitas Daehlie.

«Nüüd tuleb talle väga suur hulk pakkumisi, et osaleda erinevates asjades. Nipiks on see, et tuleb enamustele asjadele eitavalt vastata,» jagas Daehlie Northugile näpunäiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles