Koort pakkus Ukraina siseministeeriumile abi reformimisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Liis Treimann

Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort pakkus Ukraina siseministeeriumile abi oma struktuuri ja asutuste reformimisel.

Erkki Koort ja korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt on kolmapäevani visiidil Kiievis Ukrainas, nad kohtuvad visiidi käigus Ukraina asesiseministri Tigran Avakjaniga ning Ülemraada rahvusliku julgeoleku- ja kaitsekomitee esimehe Sergei Pašinskiga. Kohtumistel olid kõne all Ukraina siseministeeriumis käimasolevad reformid ning Eesti võimalik toetus ja nõustamine Ukrainale.

Koort sõnas, et kohtumistel oli kõne all Ukraina siseministeeriumi abistamine oma struktuuri ja asutuste reformimisel.

«Ukraina on täna seal, kus Eesti oli 1990-ndate alguses. Ukrainas tehakse täna otsuseid õiguskaitse parendamiseks, mille tegemist Eesti avalikkus enam isegi ei mäleta. See oli meile loomulik protsess liikumaks Euroopasse,» ütles Koort ministeeriumi pressiesindaja vahendusel BNS-ile. «Kuna Eesti on oma turvalisust tagavaid asutusi muutnud, siis on ukrainlastel suur huvi Eesti kogemuse suhtes ning ukrainlaste abistamine selles valdkonnas on ülioluline aitamaks seda suurt riiki pöörata Euroopasse,» sõnas ta.

Koort märkis, et Ukraina peab valima, kas muuta olemasolevat korrumpeerunud ja mittetoimivat süsteemi või alustada täiesti nullist. Praeguseks on Ukraina võimud vallandanud või vallandamas inimesi, kes olid määratud ametisse eelmise režiimi poolt. «Nad on olukorras, kus uusi, värskeid ja väljaõppinud inimesi ei ole kusagilt võtta. Siin saab Eesti pakkuda oma kogemust ning koolitust,» ütles Koort.

Ka kohtuvad Koort ja Küüt Ukraina julgeolekuteenistuse esindajatega, kellega arutatakse välisvõitlejate teemat Ukraina aladel ning  koostöövõimalusi küberohtude tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles