(:) eesti luule 2014 – kuldajastu jätkub

, poeesia ekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(:)kivisildnik
(:)kivisildnik Foto: Erakogu

Kuldajastu – täpselt nii. Eesti luules ei ole varem nähtud sellist hiilgeaega kui käesolev kümnend ja eelmise lõpp. Mis on selle kõrval nooreestlased, siurukaalikad, arbujad või kuuekümnendad? Isegi kui kuuekümnendad panevad seitsmekümnendate järelväega seljad kokku, ikka pühitakse tee pealt eest. Aastas ilmub meil napp sadakond luuleraamatut, siiski on paarkümmend nendest tehniliselt tugevad, inimlikult sügavad ja kohati isegi laiadele massidele arusaadavad.

Kuldajastu – täpselt nii. Eesti luules ei ole varem nähtud sellist hiilgeaega kui käesolev kümnend ja eelmise lõpp. Mis on selle kõrval nooreestlased, siurukaalikad, arbujad või kuuekümnendad? Isegi kui kuuekümnendad panevad seitsmekümnendate järelväega seljad kokku, ikka pühitakse tee pealt eest. Aastas ilmub meil napp sadakond luuleraamatut, siiski on paarkümmend nendest tehniliselt tugevad, inimlikult sügavad ja kohati isegi laiadele massidele arusaadavad. (:)kivisildnik halastamatu ülevaade eesti luule hetkeseisust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles