Lääne-Viru maakonnaliinidele korraldatakse uus riigihange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid.
Bussid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Lääne-Viru maavalitsus teatab, et algamas on uus riigihange, mis puudutab kokku 38 maakonnaliini. Maakonnaliinide kogumahust hõlmavad need umbes 70 protsenti.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna vanemspetsialist Martin Keskküla märkis, et kuna 2009. aasta riigieelarve kavand näeb ühistranspordiks eraldatavat summat aastaks märkimisväärselt väiksemana, kui praeguses mahus sõitvad liinid nõuaksid, on maavalitsus sunnitud riigihanke välja kuulutama senisest väiksema liinimahuga, kirjutas Virumaa Teataja.

Maavalitsus on esitanud kohalikele omavalitsustele arvamuse ja ettepanekute tegemiseks riigihankele minevate uute sõiduplaanide eelnõud, kus on kärpeid tehtud praeguse sõidumahuga võrreldes ligikaudu 300 000 liinikilomeetri ulatuses.

Tagasisidet oodatakse kohalikelt omavalitsustelt 12. septembriks.

Riigihange on Keskküla sõnul kavandatud välja kuulutada septembri teises pooles. 2009. aasta tegelik sõidumaht aga kujuneb välja peale riigihanke tulemuste selgumist ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt järgmise aasta dotatsioonisumma eraldamist.

Seoses kavandatud ühistranspordi riikliku toetuse vähendamisega on üles kerkinud ka arutelu, et muuta ühistranspordiseadusest tulenevaid sõidusoodustusi. Hetkel aga kehtib jätkuvalt üle-eestiliselt riigisisesel liiniveol tasuta sõiduõigus eelkooliealistele lastele ja puudega lastele, sügava puudega 16-aastastele ja vanematele isikutele ning sügava või raske nägemispuudega isiku saatjale või ka nägemispuudega isikut saatvale juhtkoerale.

Lääne-Viru maakonnaliinidel on lisaks maavanema korraldusega sätestatud 50 protsendiline sõidusoodustus sügava puudega isiku ja puudega lapse saatjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles