Turvameeste valvsus Vladikavkazi turul päästis suurimast katastroofist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees paneb hukkunute mälestuseks lilli Vladikavkazi turu juures.
Mees paneb hukkunute mälestuseks lilli Vladikavkazi turu juures. Foto: SCANPIX

Vladikavkazis terrorirünnaku korraldanud mees püüdis enne sõita otse turu territooriumile ja õhkida end seal, kuid turvamees ei lasknud teda läbi.

Kui terrorist oleks pääsenud turu territooriumile, oleks ohvrite arv olnud palju suurem, kirjutab RIA Novosti.

Varem oli Põhja-Osseetia liider Taimuraz Mamsurov rääkinud meediale, et võimud otsivad turu turvamehi, et neid valvsuse eest tänada. Turvatöötaja Valeri Dzagkojevi sõnul pole ei tema ega tema paarilise Aslan Plijevi poole keegi taolise sooviga seni pöördunud.

«Kui mu paariline läks auto juurde, mille aknad olid pooleldi lahti, siis seal olnud mees rääkis, et tahab osta toiduaineid. Me lasknud teda läbi, kuna ta ei avanud pagasiruumi,» rääkis Dzagkojev.

Mehe jutu järgi püüdis terrorist sõita turul sinna kohta, kuhu tavaliselt sõidavad masinad, mida on vaja kaubast tühjaks laadida. Sama paiga lähistele jääb kool nr 18.

«Siin oli väga palju rahvast. Koolis oli just vahetund, ka tekkis suur rahvasumm lastest ning nende vanematest,» jutustas Dzagkojev.

Autopomm plahvatas eile hommikul kella 11.20 keskturu peasissepääsu lähistel. Selle trotüülekvivalent oli maksimaalselt 40 kilogrammi.

Viimastel andmetel hukkus 19 ja sai viga 138 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles