Flora võitis avamängus 3:0 Viljandit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga avavoorus sai kindla võidu FC Flora, kes mängis kodus 3:0 üle liiga uustulnuka Viljandi Tuleviku. Florakate poolelt said jala valgeks Irakly Logua, Rauno Sappinen ja talvek klubiga liitunud Sakari Tukiainen. Narva Trans oli samal ajal 5:2 üle Pärnu Linnameeskonnast. Päevasest kohtumistes võitis Nõmme Kalju 3:0 Tammekat ja Sillamäe 4:1 Paidet.

Enne mängu:

Flora toetajad hoidsid viimase üleminekupäevani hinge kinni, sest pikalt oli lahtine Enar Jäägeri lisandumine. Eile teatas klubi, et Jääger on siiski uuest hooajast kaitseliini tugevdamas. Hooaja eel on meeskonnaga liitunud ka Eesti koondislane Gert Kams, soomlasest ründaja Sakari Tukiainen ning endine Nõmme Kalju poolkaitsja Mihkel Ainsalu, väravavaht Richard Aland ning kaitsja Madis Vihmann. Kaitseväes on aega teenimas Martin Kase ja aasta lõpus koondisedebüüdi teinud Brent Lepistu.

Hooaja eel pakuvad pea alati enam põnevust endiste Esiliiga meeskondade komplekteerimine ning Tulevik kedagi alt ei vedanud. Meeskonnaga on liitunud Jarmo Ahjupera, Joonas Tamm ja Sander Post, kes jalgpallifännidele tutvustamist ei vaja. Eestimaale on tagasi meelitatud väravavaht Martti Puolakainen, kellele pakuvad konkurentsi Rait Oja ning aasta alguses on 17. sünnipäeva tähistanud Karl-Romet Nõmm. Aasta laenulepingu alusel täiendavad koosseisu Ragnar Piir, Karl Ivar Maar ja Erkki Kubber, lisaks tugevdab Tulevikku Gerdo Juhkam.

Mängu eel ja vaheajal esineb TTÜ Puhkpilliorkester. Vaheajal teevad oma etteaste ka FC Flora Dance Teami tüdrukud.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meeskond on oodanud põnevusega, et saaks juba avamängu ära teha ja hooaja rütmi sisse ning loomulikult on igale meeskonnale tähtis hästi alustada. Vastas on hästi sümpaatne meeskond ja mulle väga Viljandi meeldib. Treenerid on seal head ja kollektiiv hästi mõnus. Aivar Lillevere on alati suutnud kaitses meeskonna hästi komplekteerida ning kompaktselt mängima panna. Tuleb peamurdmine, kuidas see lahti muukida. Hea meel on näha Sander Posti oma kodus tagasi, sest Viljandis on häid noori, kellele olla eeskujuks. Usun, et ta teeb kõik selleks, et meil elu raskeks teha. Meie fännid aitasid meid eelmisel aastal väga paljudes mängudes – koos oleme tugevad!»

Flora ründaja Sakari Tukiainen: «Meeskonna hooajaeelsed mängud läksid väga hästi – kaheksa mängu ja kaheksa võitu. Sain viimastes mängudes ka väravaid kirja, aga väravalöömise soov on jätkuvalt väga suur. Meil on väga hea noor võistkond, võidujanuline tiim, kes annab trennides alati maksimumi. Meeskonnavaim on enne hooaja algust kõrgel ja kõik on teineteisele toeks.»

Tuleviku abitreener Raiko Mutle: «Kõigile on ju selge, et sellest tuleb meie jaoks väga raske katsumus. Kuid usun oma mängijatesse ja meeskonda, et oleme võimelised kohe ka positiivselt hooaega alustama. Oluline on see pingutus ja panus, mille meeskond ühiselt mängu paneb. Sest kui anname endast maksimumi ja saame sirge seljaga väljakult lahkuda, siis see ongi meie jaoks hea tulemus.»

Endine florakas, sellest hooajast Tulevikus mängiv Sander Post: «FC Flora on siin mängus selge favoriit. Kindlasti tekivad meil mängu jooksul omad võimalused ja ma olen kindel, et me oleme üllatusvõimelised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles