Tänapäeva sibulapoiste ninad tärkavad kaubanduskeskustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnev ja värviline seltskond: isand Kõrvits (Aarne Soro, vasakul), emand Kõrvits (Kata-Riina Luide), krahvitar Kirsike (Jaana Kena), sibulapapa Cipollone (Arvo Raimo), Meister Viinamarjake (Triinu Meriste) ja sibulapoiss Cipollino (Martin Mill).
Põnev ja värviline seltskond: isand Kõrvits (Aarne Soro, vasakul), emand Kõrvits (Kata-Riina Luide), krahvitar Kirsike (Jaana Kena), sibulapapa Cipollone (Arvo Raimo), Meister Viinamarjake (Triinu Meriste) ja sibulapoiss Cipollino (Martin Mill). Foto: Heigo Teder

«Kuskil kaugel ilmas laias muinasjutulises aias pistis mullast välja nina sibulapoiss Cipollino...» Selline laulujupp kumises peas minul ja kindlasti veel paljudel tänaste kolmekümneste põlvkonnast Ugala uut lastelavastust vaatama minnes.

Lastele selgem

Klassikalisi lugusid, milleks «Cipollino» oma ilmumisaasta ning erinevate lava-, tele- ja muude versioonidega juba kujunenud on, saadab ikka oma taak. Igaüks on leidnud või loonud armsa variandi, millest lahti lasta võib olla vahel üpris keeruline. Nii oli esimene mõte Ugala «Cipollino» tutvustust lugedes: «Loo tegevustik on aia asemel kaubanduskeskusse toodud... Nojah, selle asemel et tänapäeva urbaniseerunud digi-lastele rõhutada, et sibul ei tule poest, vaid sirgub mullas, läheme kergema vastupanu teed ja viime nad tuttavasse keskkonda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles