Eckerö Line prognoosib Tallinna-Helsingi liinile rasket aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eckerö Line'i laev Nordlandia.
Eckerö Line'i laev Nordlandia. Foto: Toomas Huik

Soome laevafirma Eckerö Line prognoosib käesoleval aastal Tallinna-Helsingi liinile rasket aastat, aasta algus tõi küll väikese kasvu Eckerö Line'ile, kuid mitte Tallinn-Helsingi vahelisele laevaliiklusele tervikuna.

«Jälgime praegu saabuvate kuude olukorda. Turuareng pole olnud sel aastal nii suur kui mullu samal ajal ja meid ootavad ees väljakutsed,» ütles Eckerö Line'i tegevdirektor Taru Keronen BNSile.

«Aasta algus pole toonud eriti suurt kasvu, see on olnud pigem stabiilne. Meil oli veebruaris väike kasv, aga mitte Helsingi-Tallinna liinil tervikuna, nii et näeme, mida kevad või suvi turul üldiselt muudab,» lisas ta.

Keronen lisas, et eelolev suvi ei too otseselt Tallinna-Helsingi liinile midagi negatiivset, kuid kahtlemata ootab laevafirmasid ees palju tööd.

Tallinki uue LNG laeva tulekut liinile on aga Keroneni sõnul veel vara kommenteerida. «Oleme loomulikult Tallinki plaanidest teadlikud, kuid me ei tea praegu ja nagu ma aru saan, siis ka Tallink ei tea, kas uus LNG laev asendab mõne praegu liinil oleva laeva või mitte. Kuid ilmselt nii see on,» märkis ta. «Kuid meie pole praegu oma plaanides muudatusi teinud, aga loomulikult jälgime turul toimuvat.»

Keronen on varem öelnud, et Eckerö Line uut laeva osta ei plaani ja seda kinnitas ta ka nüüd.

Kokku läbis Tallinna Sadama sadamaid mullu 9,57 miljonit reisijat, kellest 7,96 miljonit ehk 83 protsenti reisis Tallinna-Helsingi liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles