Ponomarjov ei usu Nemtsovi mõrva tellijate tabamisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lev Ponomarjov
Lev Ponomarjov Foto: SCANPIX

Vene juhtiv inimõiguslane Lev Ponomarjov kahtleb opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mõrva tellijate tabamises.

Vene võimude teatel on Nemtsovi tapmisega seoses kinni peetud kaks isikut - Anzor Gubašev ja Zaur Dadajev, keda Vene juurdluskomitee peab vastutavaks nii mõrva organiseerimise kui ka täideviimise eest.

«Loodan, et see märgib edu,» ütles liikumise Inimõiguste Eest liider Lev Ponomarjov täna Interfaxile. «Usun, et õiguskaitseasutused peaksid ühiskonnale mingil viisil tõestama, et neil kahtlusalustel on tõepoolest seos mõrvaga. Kõrge profiiliga kuritegude uurimise ajalugu näitab, et ehkki mõnedel juhtudel peetakse tõesti kinni tegelikud tapjad, on esinenud juhtumeid, mil inimesi on põhjuseta vahistatud,» sõnas ta.

Ponomarjov loodab, et Gubašev ja Dadajev on tõepoolest selle kuriteo toimepanijad. «Isiklikult ma ei usu, et mõrva tellija leitakse.»

«Selliste kuritegude suhtes algatatud juurdlused on tavaliselt pikaajalised. Sageli esineb katseid uurimist häirida. Seda võis näha ka Anna Politkovskaja mõrvajuurdlusega seoses. Tapjad on kinni püütud, ent tellijat ei ole välja selgitatud. Kui Natalja Estemirova tapeti ja tema surnukeha leiti 2009. aasta juulis Tšetšeenia ja Inguššia piiril, juurdlust selle juhtumi suhtes lihtsalt takistati,» lausus inimõiguslane.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas koos ukrainlanna Anna Duritskajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles