Kohtunik: üks Nemtsovi tapmises kahtlustatu tunnistas oma süüd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaur Dadajev, kes Vene võimude teatel Boriss Nemtsovi tapmise üles tunnistas.
Zaur Dadajev, kes Vene võimude teatel Boriss Nemtsovi tapmise üles tunnistas. Foto: SCANPIX

Vene kohtuniku sõnul on üks viiest opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi tapmises kahtlustatust oma süü üles tunnistanud, ülejäänud neli eitavad osalust mõrvas.

Kohtunik Natalja Mušnikova sõnul allkirjastas Zaur Dadajev vastava ülestunnistuse ning tema vahi all pidamist on pikendatud 28. aprillini.

Endine Tšetšeenia siseministeeriumi üksuse Sever asekomandör Dadajev ja Moskva eraturvafirmas töötanud Anzor Gubašev peeti kinni eile Inguššias.

Mõlemale esitati ametlikult süüdistus mõrvas, ent Gubašev eitab oma süüd.

Juurdluskomitee esitas täna taotluse võtta Nemtsovi mõrvamisega seoses vahi alla viis inimest.

Moskva Basmannõi kohtu pressiesindaja Anna Fadejeva sõnul on ülejäänud kolm esialgu kahtlusalused.

Ramzan Bahhajev, Tamerlan Eskerhanov ja Anzor Gubaševi noorem vend Šagid eitasid kohtus kategooriliselt oma osavõttu Nemtsovi tapmisest ja selle organiseerimisest.

«Ma ei ole mingit kuritegu toime pannud,» ütles Šagid Gubašev, lisades, et tal on maohaavad ja hemorroidid.

Bahhajev eitas samuti täielikult oma süüd. «Olin kodus, kui politseitöötajad saabusid. Kui ma olnuks osaline, oleksin püüdnud end varjata,» lausus ta. Ühtlasi rääkis Bahhajev, et tal on kuus alaealist last.

Eskerhanov kinnitas, et on iga päev olnud tööl ning tuttavad võivad seda kinnitada. «Ma ei ole nõus uurijate tegevusega,» lisas ta.

Uudisteagentuuri Interfax andmetel lasi eile Tšetšeenia pealinnas Groznõis end õhku mees, keda kahtlustati Nemtsovi tapmises. Agentuuri informeerinud allika sõnul läksid politseinikud Nemtsovi mõrvas kahtlustatavat meest kinni võtma, too viskas ühe granaadi korrakaitsjate pihta ja lasi teisega iseend õhku.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles